IMG_0382-1

IMG_0382-1

Над 30 000 души на Parklife festival, част от приходите отиват за Африка

на своите любимци, които свирят и пеят на няколко сцени, пръснати из фестивалното градче. В програмата тази година бяха включени имена като Murkage, The Flaming, Lips, Dizzee, Rascal, Chic, Noan and The Wale, De La Soul и други, предимно английски групи. IMG_0401-1Освен традиционната рок и алтернативна музика, купилите си входен билет могат да потанцуват салса или самба, да вземат своите първи уроци под звуците на тези горещи ритми или просто да се наслаждават на майсторското изпълнение на танцьорите и музикантите.

Фестивалът в Манчестър напомня донякъде на „Spirit of Burgas” с тази разлика, че част от приходите отиват за благотворителност. Цената на двудневния входен билет е 70 британски лири, което обърнато в български лева е около 170 лева, взависимост от курса на паунда за деня.IMG_0449-1

Фестивалът започна преди повече от 10 години като в началото се е казвал Mad Ferret - на името на компанията, която е започнала да го организира (Mad Ferret е фирмата, която притежава барове и ресторанти), но преди 3 години е бил преименуван на Parklife Festival.

Целта на фестивала е присъстващите да се забавляват с песни, танци и много музика. Невероятни мерки за сигурност и тази година осигуриха спокойствието на меломаните. Фейс контролът е толкова стриктен, че не само влизането, но и излизането извън фестивалното градче е сложно, на моменти дори невъзможно.

Според наложената от години традиция, една част от приходите от продажба на билети се заделят в помощ на бедстващите и нуждаещи се страни в Африка и най-вече за Малави.

 

Снимки Наташа Гочева