IMG_2078

IMG_2078

Над 500 фотографии участват в конкурс за водата

в културен център "Морско казино". След предварителна селекция на 193 мултимедийни презентации до национална защита пред комисия от експерти еколози и химици бяха допуснати 60 презентации, разделени в две възрастови групи /6-8 клас и 9-12 клас/.

Проявата е част от националното състезание "Водата - извор на живот", което се провежда по традиция на 22 март - Световният ден на водата. Подмотото на конкурса  тази година е "Да пазим водите на България!".

На 22 март / петък/ от 16.30 часа в Младежки културен център - Бургас ще бъде награждаването на отличените в разделите "Литературно творчество", "Изобразително изкуство" и "Фотография". Най-впечатляващите творби ще бъдат подредени в изложба.

В тазгодишното издание на националния конкурс "Водата - извор на живот" - Бургас 2013 бяха изпратени около 314 литературни творби, 1724рисунки, над 500 фотографии и 193 мултимедийни презентации.

Националният конкурс "Водата - извор на живот" се организира всяка година от Община Бургас и Общински детски комплекс и е посветен на 22 март- Световният ден на водата.

Наградените в различните раздели на конкурса ще получат грамоти, плакети и материални награди. Част от наградите са осигурени от традиционните партньори на Общински детски комплекс - Бургас, "Пристанище Бургас" и "Басейнова дирекция за Черноморски район" - Варна.