Кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамотите на отличените преподаватели

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи грамотите на отличените преподаватели

Наградиха 80 учители от детски градини и училища в община Бургас в навечерието на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност. Тържествената церемония събра преподаватели и официални гости в зала "Черноморие" на Конгресния център. Поздрав към учителите за празника отправиха народният представител Христо Симеонов и областният управител Стойко Танков. "Възвишена е мисията Ви. Искам лично да благодаря за труда Ви, усилията и силната мотивация. Бургас почита, уважаха и е респектиран от Вашия труд", каза в обръщението си към преподавателите кметът на община Бургас Димитър Николов.

На тържествената церемония присъстваха и Лиляна Иванова - временно изпълняващ длъжността началник на Регионално управление на образованието в Бургас, Севдалина Турманова - председател на ОбС - Бургас, Йорданка Ананиева - зам.-кмет по образование в Община Бургас, Красимир Стойчев - зам.-кмет по бюджет и финанси в Община Бургас, Константин Янков от КНСБ, Огнян Маринов от КТ "Подкрепа".

Грамоти и парични награди за постигнати високи резултати бяха връчени на учители от детски градини, от предучилищното образование, от основното, средното и професионалното образование.

Сред наградените преподаватели са и Петър Петров, и Маргарита Сивова от Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", доктор Милена Иванова от СУ "Иван Вазов", София Пашова от СУ "Св. св. Кирил и Методий", Ганка Атанасова Ангелова - ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" и други.

Специален поздрав към всички отправиха изпълнителите от трио "Deja Vu" - Мирослав Станчев, Дражо Бошнаков и Бранимир Недков.

Галерия