Натоварване в системата на НСИ, областният управител чака 20 минути за регистрация

Константин Гребенаров. Той опита да се преброи електронно в кабинета си областната управа, за да покаже как работи системата. Заради срив обаче Гребенаров чака 20 минути преди да успее да се регистрира. След това получи забавяне при получаването на кода, който му дава достъп до страницата с формулярите. Наложи се да позвъни на обявения на страницата на НСИ телефон 0700 16 310. Служителка му обясни, че в момента има проблем, поради големия броя желаещи да се преброят електронно.

 

От днес започва 17-то по ред национално преброяване у нас. То ще продължи до 28 февруари включително. За първи път страната ни ще се преброява вече като членка на ЕС и за първи път успоредно с традиционното преброяване има и електронно. То започва от днес и ще продължи до 9 февруари включително. Всеки може да преброи себе си и членовете на семейството си по интернет. Така, когато дома му бъде посетен от преброител ще може да покаже десетцифрения номер, който ще получи и ще бъде отметнат, че вече е преброен.

Преброителите ще тръгнат по домовете от 10 февруари.

"Препоръчвам на всички преброяване по интернет. То отнема около 40-45 минути, но може да се направи на две пъти. Системата запомня докъде сте стигнали и ще ви разреши да продължите", обясни Константин Гребенаров преди да започне своята регистрация. За целта беше подготвил данните на съпругата си, както и площта на жилището му, на санитарните възли и кухнята.