Ученици презентираха възможностите за обучение в гимназията. Снимки Петя Добрева

Ученици презентираха възможностите за обучение в гимназията. Снимки Петя Добрева

Най-добрите сервитьори презентираха Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златараво" на тазгодишното издание на Базар на професиите, който се състоя в Младежкия културен център. Ученици от XII клас, които се обучават за сервитьори, облякоха униформи на готвачи, за да презентират по ефектен начин училището си. За всеки посетител на щанда имаше подготвени мини сладки с логото на училището. Родители и бъдещи гимназисти можеха да видят и сладкарските изделия, които вече приготвят бъдещите сладкари в ПГТ.

За учебната 2023/2024 година там ще се приемат ученици в специалностите: "Организация на обслужването в хотелиерството" с професии - ресторантьор и готвач, "Организатор на туризма в свободното време" с професия - организатор на туристическа агентска дейност, "Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия" с професии - техник - технолог в хранително-вкусовата промишелност.

Училището разполага с добра материална база за провеждане на учебните практики и дава възможност за успешна реализация след завършване на средното образование.

Галерия