Нефтохимик загуби срещата от тима на Созопол. Снимки Нефтохимик

Нефтохимик загуби срещата от тима на Созопол. Снимки Нефтохимик

"Нефтохимик" загуби с 1-3 от "Созопол" в регионалния полуфинал за Купата на АФЛ. Срещата се игра на осветление на стадион "Арена Созопол". Домакините доминираха в началото на мача и в 21-вата минута вече водеха с 2-0. "Нефтохимик" играеше плахо в тези първи минути, като отстъпваше инициативата на много по-опитния противник. Младите футболисти на Станислав Жеков губеха много от единоборствата и не успяваха да преодолеят пресата на съперника. Макар и динамична, играта беше накъсана, като футболистите бяха затруднени от тежкия терен. След 30-тата минута на мача зелените започнаха да разиграват по-успешно топката и успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

През второто полувреме "Нефтохимик" беше по-настоятелният отбор на терена и успяваше да задържи топката пред вратата на противника в по-дълги периоди от мача. Бургазлии пропуснаха няколко удобни ситуации за отбелязване на гол преди да се стигне до 60-тата минута, когато след ъглов удар Созопол отбеляза нов гол и поведе с 3-0. Все пак в края на мача "Нефтохимик" стигна до заслужено попадение, което беше дело на Исмаилов. Крайният съдийски сигнал дойде при резултат 3-1 за Созопол.

Макар и завършила с поражение, срещата беше полезен тест за футболистите на "Нефтохимик". Те се изправиха срещу съперник от по-горна дивизия и с много опитни футболисти в състава. Въпреки първоначалната неувереност, младите играчи в зелени фланелки изиграха добро второ полувреме, през което успешно се противопоставиха на силния противник.

"Нефтохимик": Горанов, Илчев, Славов (к), Бояджиев, Кръстев, Попов, Иванов, Славилов, Исмаилов, Димитров, Мирошник.

Галерия