Vargas_Losa

Vargas_Losa

Непоказвани фотоси на Льоса на "Четящият човек" от 12-ти до 15-ти юни в морския град. "Четящият човек" ще бъде открит с концерт на Миленита и Funky Miracle на сцена "Охлюва". По традиция преди концерта ще бъде обявен тазгодишният носител на едноименната награда. Специален гост на събитието ще бъде актьорът Владо Пенев. Началото на церемонията е в 19.30 часа.

Тази година фестивалът ще продължи четири дни. В афиша му са включени забележителни експозиции, атрактивни културни прояви за деца и възрастни, концерти, филми и представления.

Ще гостуват и много известни имена от българската литературна сцена - Иво Сиромахов, Любев Дилов-син, Николай Фенерски, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Радослав Парушев.

В рамките на фестивала ще бъде представена изложба екслибрис "Марио Варгас Льоса в София" и непоказвани репортажни цветни и чернобели фотографии от гостуването на писателя у нас.

Експозицията, посветена на Льоса, е включена във втория ден от фестивала - 13 юни.

Тогава почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат още две изложби в културен център "Морско казино" - експозиция на селектираните екслибриси от националния студентски конкурс на тема "Четящият човек" и литографии на Стефан Марков към "Записки по българските въстания" от Захарий Стоянов.

Фестивалът се организира от книжарници "Хеликон" и община Бургас.