Picture_557

Picture_557

Нептун и това лято не пропусна Поморие гости и домакини. С това бе сложено началото на Седмицата на морето в Поморие.

В рамките на празничната програма гостува и изложбата "Материя-живот-съзнание" на арт център Плевен. В нея участват десет автора от Плевен – Пламен Моневски, Дианка Тодорова, Красимир Тодоров, Петко Петков, Валентин Асенов, Иван Велчев, Огнян Кузманов, Владимира Йорданова, Илиян Ангелов, Убавка Тончев. Изложбата е част от проект "Мостове" – Picture_135свързване на галерии и културни институции от различни градове с цел достигане на изкуството пред по-голям брой зрители и може да бъде разгледана до 20-ти август във фоайето на народно читалище "Просвета 1888".

Днес от 18.00 часа е детският празник - рисунка на асфалта и танцово училище. Мястото е площад "Св. св. Кирил и Методий".

На 5-ти август от 21.00 часа в лятно кино "Яворов" е началото на "Любов раздвоена" - концерт-спектакъл с участието на Маргарита Хранова и Искра Радева.

На 6-ти август от 21.00 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще започне оперно-симфоничния концерт на Държавна опера Бургас.

На 8-ми август от 21.00 часа в кино "Яворов" е концертът на танцов състав от град Нео Анхиало, Гърция.

На 10-ти август от 19.00 часа е началото на концерта на Богдан Томов на лятната сцена на народно читалище "Светлина" в квартал "Свети Георги". Седмицата на морето ще бъде закрита в 20.30 часа с концерт на любителски състави.