"Несебър" остава едноличен лидер в източна "Б" група

На изключително разкаляния терен от типа "разорана картофена нива" отборът на "Несебър" успя да поведе на "Калиакра" с 1:0 с гол на Иванов в 9 минута и удържа преднината си до 69-та, когато Петков изравни. Гостите обаче можеха да поведат още в 5 минута, ако ударът на Садула не бе попаднал в гредата, а две минути по-късно

след изпълнението на наказателен удар от Кателиев, вратарят Григоров не бе успял пряко сили да избие в корнер.

И  ако през първото полувреме домакините владееха играта през определени периоди, то през втората част на мача каварненци се приспособиха значително по-добре върху тежкия терен, в локвите и извън тях, създадоха редица голови положения и само изключителните намеси на вратаря Григоров и на бранителя Еламе предпазиха домакините от загуба. За отбелязване е и безобразното съдийство на главния рефер Димитър Андреев, който през целия мач свири явно  преднамерено и тенденциозно във всяко едно отношение срещу домакините.

Независимо от негативния резултат, футболистите на "Несебър" запазиха позицията си на едноличен лидер в източната "Б" група и се готвят интензивно за мача с "Марек". Дупничани винаги са били труден съперник, но нагласата за предстоящия мач за купата на страната е този път, противника да бъде преодолян. Заради контузии в мача няма да вземат участие Грозев  и Мартин Стефанов, заменен принудително сменен още в началото на домакинския мач с "Калиакра".

Максим Момчилов