"Несебър" победи "Дунав" с 2:0

"Несебър" можеше да поведе още в 5 мин., когато капитанът на отбора Иванов беше изведен на чиста стрелкова позиция,финтира пазача си, но ударът му бе париран от вратаря Антонов. В 7 мин. след изпълнение на наказателен удар от Костов топката уцели Крачунов, който изпадна в своеобразен нокдаун и бе изнесен от терена.

 

Последваха минути за отбора на гостите,при които в 11, 15 и 16 мин. Каптиев като по чудо не отбеляза. В 23 мин. Иванов от домакините бе покосен в наказателното поле на "Дунав", но съдията не маркира нарушението. В 32 мин. трима от защитниците на "Дунав" буквално сгазиха Марков, но съдията свири нарушение в полза на гостите. В 38 мин. Костов и Рибарски в 39-тата  обстрелваха дунавската врата, но далечните им удари не бяха проблем за вратаря Антонов.

През първото полувреме русенци създадоха още няколко от т.н 100-процентови възможности за гол, но отново Каптиев в 25 и 27 мин и Киров в 40 мин.не успяха да отбележат благодарение на изключителните намеси на вратаря на домакините Симеонов. Той направи всичко за да запази врата си суха,при положение,че защитниците пред него направиха куп пропуски,като в това отношение се отличи Еламе.

Във втората част на мача ст.треньо рът на "Несебър" Василев смени неубедително игралия Стефанов с Венцислав Христов, защитникът Макенджиев бе заменен с Тодор Христов, а Ценов замени Марков. Това засили нападателната мощ на домакините, които в 58 мин. можеха да поведат след  удар на Иванов,но топката бе избита от голлинията от Кирилов.

В 73 мин. Киров изпълни наказателен удар от дъгата пред наказателното поле,но вратарят Симеонов отново бе непреодолим. В 76 той парира и удар на Кирилов.

В 84 мин. след комбинация между Костов и Иванов топката достигна до Христов,който с неспасяем шут от границите на малкото наказателно поле я прати в мрежата за 1:0. Последваха няколко контраатаки на дунавци,стигна се до изпълнение на ъглов удар отдясно в 88 мин., последва разбъркване в наказателното поле и страхотен удар на Кирилов, избит от застаналия на голлинията  Пенев. В добавеното време Христов остана непокрит в малкото наказателно поле на "Дунав" и с техничен удар, след пас на Иванов, преодоля за втори път вратаря Антонов.

След края на мача имаше допинг контрол, чиито проби се оказаха отрицателни и за двата отбора. От спортно-техническото ръководство на "Несебър" заявиха, че настояват за допинг контрол и за мача си в Каварна.

Максим Момчилов

След мача

Георги ВАСИЛЕВ - ст.треньор на "Несебър":

"Всички видяха, че отборът на "Несебър" повече желаеше и се стремеше към победата и съм радостен, че момчетата играха до последната минута за да я постигнат. Не беше лесно, а и "Дунав" е отбор, който показа, че не случайно оглавява временното класиране. Играта ни не вървеше,особено през първото полувреме. Отдавам го на напрежението, довело до уникални пропуски в защита, при които по чудо не получихме гол. За разлика от други мачове имахме и късмет. Но с влизането в игра на Венцислав Христов накрая всичко си дойде на мястото. Дето се казва, всичко е добре, когато завършва добре. Гледаме вече към другия мач - в Каварна, който също е от особено значение срещу пряк съперник за промоция в елит. За там ще трябва да прекрояваме състава, тъй като Рибарски получи пети жълт картон".

Мирослав МИРОНОВ - ст.треньор на "Дунав":

"Отборът на "Дунав" е най-силният в източната "Б" група и го доказа и в този мач. Ако не по време на цялата среща, поне до 85 мин., когато домакините вкараха гол от неголово положение. Видяхте, че имахме 7-8 положения за гол, от които Каптиев, а и не само той трябваше да вкарат поне едно. Защото и този път се доказа максимата, като не вкарваш, ти вкарват.

Независимо и въпреки загубата, смятам че като най-силен отбор "Дунав" ще е първи в крайното класиране на източната "Б" група. Проблемите,които ни тежат са от финансово естество. Ако не бяха те, досега да сме откъснали напред в класирането. Благодаря на феновете, че през цялото време подкрепяха отбора. Има защо. Жалко, че въпреки добрата игра, която показахме, не можахме да ги зарадваме и с резултат".