Николай Капитанов е и общински съветник от Демократична България - Обединение в ОбС - Варна

Николай Капитанов е и общински съветник от Демократична България - Обединение в ОбС - Варна

Николай Капитанов става лидер на местната структура на партия "Движение Да, България" във Варна. Новото ръководство бе избрано на проведеното отчетно-изборно събрание на градската структура. Новият председател - Николай Капитанов е един от общинските съветници на коалиция "Демократична България - Обединение" във Варна. С този избор той става и съпредседател на "Демократична България" във Варна заедно с председателя на ДСБ в морската столица Васко Василев. На отчетното събрание беше отбелязано успешното сътрудничество между двете партии в коалицията и беше направен анализ на работата на организацията при проведените избори тази година.

В Изпълнителнителния съвет на "Да, България" - Варна влизат избрани Николай Танчев, Росица Недева, Пламен Китипов, Адриан Миков, Мирослава Стратева и Нелко Начев. Беше изразена благодарност за работата на досегашните членове на ИС Йордан Филчев, Васил Андров, Деян Стоянов.

Новоизбраният председател Николай Капитанов очерта приоритетите в работата на новото ръководство – отваряне към по-широк кръг хора във Варненска област, създаване на експертни групи, които да подпомагат дейността на общинските съветници, работа за отваряне на общината към гражданите и включването на варненци в повече инициативи за местно самоуправление, защита и разширяване на зелената система на града, работа за развитие на местни приоритетни сектори – туризъм, транспорт, хай-тек иновации, международно сътрудничество.