DSC_0121

DSC_0121

Нищят проблемите на детското образование на международен форум

и семейството – традиции, ценности и иновации". Поводът е 130 – годишнината от началото на предучилищното образование в България.

В рамките на три дни – от 30 ноември до 2 декември, в БСУ преподаватели от университети в България, Македония, Русия и Словакия, експерти от Министерството на образованието, младежта и науката /МОМН/ и Регионалния инспекторат по образование /РИО – Бургас/, учители и директори на детски заведения ще представят научни доклади и мултимедийни презентации по темата.

Освен това участниците и гостите в конференцията ще могат да разгледат изложбата с детски рисунки на тема "Моето семейство", изработени от възпитаници на детски заведения от Бургас, щанд – базар за специализирана литература и изложение на производители на играчки и съоръжения за детски площадки.

В програмата на семинара са включени още концерт-спектакъл с участието на деца от бургаските детски градини на 1 декември от 18.00 ч. в ДТ "Адриана Будевска", представяне на открити педагогически практики в КЦ "Морско казино" на 2 декември и посещение на обновени детски заведения.

Конференцията ще бъде открита утре /30 ноември/ от 14.00 ч. в зала "Изток" на Бургаския свободен университет.