Страната ще запази основните мерки за социална дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

Страната ще запази основните мерки за социална дистанция. Снимка Архив Черноморие-бг

И Норвегия ще се откаже от повечето от все още действащите ограничения заради COVID-19. Причината е, че според местните здравни експерти е малко вероятно продължаващо нарастване на случаите на коронавирус да застраши функционирането на здравната система. Това бе потвърдено и от премиерът Юнас Гар Стьоре, цитиран от "Ройтерс".

На ресторантите отново ще бъде разрешено да сервират алкохол след 23.00 часа. Вече няма да е задължително да се работи от вкъщи, а сегашното ограничение от до 10 посетители в частни домове се отменя, каза на пресконференция норвежкият премиер.

Съобщението дойде след подобни решения на съседна Дания и други европейски държави, включително Великобритания, Ирландия и Нидерландия, които през последните седмици облекчиха или премахнаха ограниченията в опит да се върнат към нормалния живот, отбелязва "Ройтерс".

Страната ще запази основните мерки за социална дистанция. Хората ще трябва да стоят на разстояние поне един метър един от друг и да носят маска на лицето на претъпкани места.

Така все пак ще бъде затруднено функционирането на някои бизнеси, като например нощните клубове и местата за развлечения, отбелязва "Ройтерс".

Финландия премахва ковид мерките от 1-ви март

Дания премахна ковид мерките

Без маски и ваксинационни паспорти в UK