DSC05601

DSC05601

Нотариуси и областен дискутират закона за пътищата

на всички засегнати страни". Това заяви областният управител на Варна Иван Великов на среща с ръководството на Районната колегия на нотариусите, на която присъства и депутатът от "Коалиция за България" - Красимир Янков. Дискусията се организира по инициатива на Колегията по повод проекта за изменение на Закона за движение по пътищата, в частта му относно реда за прехвърляне на собственост на моторни превозни средства. Промените предвиждат това да се извършва не от нотариуси, както е ставало до сега, а от общинските администрации. Според юристите това е сериозна предпоставка за корупция. Те поставиха акцент върху добрата практика, която съществува в момента и изразиха своите опасения от възможностите за измами.

Красимир Янков увери нотариусите, че за мандатоносителя в лицето на "Коалиция за България" водещ мотив в законодателството са инициативите на гражданите. "Трябва да бъдат чути всички страни и да не се забравя, че политиците са тези, на които българският гражданин е работодател", заяви още Янков. На срещата бяха дискутирани и евентуалните промени в Закона за адвоктурата в частта на чл. 31, ал. 1 и член 32.

"Народното събрание ще се съобрази с всички заявки на българските граждани за промени в законите", категоричен бе  Красимир Янков.