DSC_3233

DSC_3233

Нова градина за 150 деца отвори врати във Варна

№ 4 "Чайка". Днес деца, родители и работещи в градината се събраха за официалното откриване. Церемонията започна с водосвет за здраве, на който присъства и кметът на община Варна Иван Портних.DSC_3267

В момента активно се работи и по разширението на детска ясла "Иглика" в "Младост". "С усилията, които вложихме през последната година и няколко месеца за оптимизация, за обновяване и разширяване на базата, места в детските градини има достатъчно, дори остават свободни. Така проблемът с приема, който от години тормозеше младите семейства,  вече е решен,и ангажиментът, който поех пред варненци – изпълнен", каза кметът.

Изграждането, оборудването и обзавеждането на "Бисерче" струва над 1,7 млн. лева, осигурени от общинския бюджет. Освен петте групи, обектът включва физкултурно-музикален салон, кухненски блок, нови площадки за игри.
Всичките 150 места в детската градина вече са заети, предстоят родителски срещи, които ще бъдат обявени от ръководството на забавачката.
На откриването присъстваха и зам.-кметът Христо Иванов, Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт".