DSC_9849

DSC_9849

Новият генерален консул на Турция даде прием за националния празник

от създаването на страната. Десетки гости уважиха коктейла и поздравиха домакините за празника.

Това е първата официална изява на допломата, след пристигането му в Бургас. Новият консул е в Бургас от скоро, но призна, че града му харесва и тук е усетил топло гостоприемство.DSC_9914

"Добре дошли" на всички, които се отзовахте на празника на република Турция, който е създаден с особено големите усилия на нашия водач Ататюрк. Радвайки се от една страна, че честваме националния празник, от друга страна изпитваме мъка поради трагедията - земетресението, което се случи в Турция. Това е една големите трагедии, през които Турция в момента преминава и се полагат големи усилия, за да могат да се превържат раните от нея. България беше първата страна, която протегна ръка за помощ, за което благодаря.

Уважаеми, гости. От създаването си досега Турция се развива стабилно с всички свои институции. В момента тя е на 16-то място в света и 6-то в Европа по икономика. Една демократична и законова държава, която работи с всички свои институции.

Една от най-важните цели на Генералното консулство е развитието на сътрудничеството особено в пограничните райони. България има възможности за развитие с богатото си културно наследство и търговския потенциал. Много бихме желали да развиваме нашите отношения във всички сфери в полза на нашите две страни", каза в обръщението си към гостите Джем Улусой.

Празника уважиха областният управител на Бургас Константин Гребенаров, представители на община Бургас, кметове, бизнесмени.