Няма интерес към общинските имоти във Варна Тодора Трендафилова изнесе данни според, които само 11% от търговете за продажба на общински имоти са приключили с реално реализирани сделки.

 

По думите на Трендафилова в 47% от случаите са реализирани сделки за продажба на земя под законно построенни сгради, а при други 21% е имало сделки за ликвидиране на съсобственост. Съветниците днес се обединиха около мнението, че цените, които са обявени за продажба на общински имоти са доста високи, но въпреки това решиха да се доверят на наетите от общината оценители до приключване на процедурите по сделките.

По време на днешното заседание на ПК "Собственост и стопанство" беше включена и точка от дневния ред, в която да бъде разгледано предложение за задължаване на "Пазари" ЕАД да ангажира втора защита по търговското дело с консултантската фирма "Виа Монеда". По решение на членовете на комисията обаче, тази точка беше гледана при "закрити врата", тъй като експозето на председателя на Управителния съвет и изпълнителен директор на "Пазари" ЕАД Лилия Христова съдържало фирмена тайна. Поради тази причина медиите бяха помолени да напуснат заседанието.

 

 

Днес+