Областен, кмет и шеф на митница в кампанията "Мениджър за 1 ден"

Така те се включват в националната кампания "Мениджър за един ден". Тя се провежда за девети път от фондация "Джуниър Ачийвмънт България" под патронажа на Министерството на финансите. Ученици от цялата страна ще имат възможност да преживеят един реален работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

Като председател на Областния обществен съвет за превенция и противодействие на корупцията Константин Гребенаров подкрепи инициативата и изпрати Апел до останалите членове на ООСППК, ако имат възможност и те да подкрепят начинанието, като за съорганизатори покани асоциация "Бургаски детски и младежки парламент".

На призива на Областния управител се отзоваха: ОД на МВР Бургас; Обществения посредник на община Бургас; РИ на МОМН;  Митница Бургас; РД "Социално подпомагане"; Търговско индустриална камара Бургас и асоциация "Бургаски детски и младежки парламент".

На стола на Гребенаров ще седне Гергана Динева – ученичка в 12 клас на Търговска гимназия Бургас. Нейни заместници ще станат Мирослава Колева и Габриела Енчева. Пресаташе на областната управа днес ще бъде Моника Пенева.

Новият екип на Областна управа ще бъде посрещнат в 10.00 в кабинета на Константин Гребенаров, където ще се включи в редовната оперативка; ще се запознае с дейностите на служителите от администрацията; ще посети изложбата "Водата е живот" в галерия "Богориди" от 17.30,  ще уважи "Литературното четене" от 18.00 в кафето на Областна управа, посветено на Първа пролет и ще поздрави поети от всички възрасти по повод Световния ден на поезията.

Учетиците, които са избрани за инициативата ще натрупат опит за един ден в общината. Те ще се запознаят как действа институцията, как се управлява община и какви са задълженията и правата на кметския екип.

Тийнейджърите от Търговската гимназия пък ще участват в митнически екипи, ще обработват митнически документи и ще участват проверки.