Гостите бяха посрещнати с питка и сол. Снимки Лина Главинова

Гостите бяха посрещнати с питка и сол. Снимки Лина Главинова

"С областния управител Вълчо Чолаков ще съдействаме, за да бъде разкрита паралелка за парамедици в гимназията. Има недостиг на кадри в сферата в здравеопазването". Това обеща зам.-обласният управител Владимир Крумов на директора на СУ "Иван Вазов" Виктор Григоров. Предложението дойде по време на празника в гимназията по случай предстоящите Коледни и Новогодишни празници. На поканата на ръководството на гимназията откликнаха и Петко Русинов - почетен консул на Република Естония в Бургас, общинските съветници Стоян Коларов - зам.-председател на Комисията по образование и Живко Господинов, Веселина Таралова - началник отдел "Образование" в Община Бургас, преподаватели в Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров", представители на бизнеса, партньори на училището.

Директорът на СУ "Иван Вазов" им показа новия кабинет за обучение на учениците от паралелката "Извършване на термални процедури в балнеологични и други възстановителни центрове". Той е изцяло ремонтиран и обзаведен за нуждите на обучителния процес с масажни легла, маникени, скелети, дефибрилатор и други помощни материали. Специална благодарност бе отправена към Петко Русинов, който преди месец предостави сумата от 2 378 лева за закупуване на оборудване за специализирания кабинет. Тази учебна година в гимназията бе приет вторият випуск от ученици, които ще се обучават за рехабилитатори. Те имат възможност да практикуват в специализирани заведения и хотели, когато придобият нужния теоретичен опит.

"Благодаря Ви, че ни уважихте с присъствието си навръх днешния празник - Игнажден. Вие сте едни своеобразни полазници, които ни помагате в нашата дейност", каза в обръщението си директорът Виктор Григоров. Всеки един от гостите получи подарък с новогодишен късмет - ръчно изработени предмети от учениците от гимназията, които посещават Школата по керамика. СУ "Иван Вазов" е единственото училище, което има собствена школа.

Гостите на празника подкрепиха и Коледния базар като си купиха лакомства и керамични изделия. Средствата от продажбата ще бъдат разпределени между децата в неравностойно положение в гимназията. На финала децата от подготвителната група и учениците отправиха музикален поздрав към всички.

Галерия