Областното ръководство на ДПС в Бургас подкрепя изключените депутати от групата на партията

Областното ръководство на ДПС в Бургас подкрепя изключените депутати от групата на партията

"Чакаме оставки, а какво ще стане - само времето ще покаже", така областният председетал не ДПС в област Бургас Мехмед Хамид коментира пред "Черноморие" конфликта в партията и парламентарната група. В Народното събрание бяха изключени 17 депутати, които преди седмица не подкрепиха проектокабинета "Желязков" и през изминалия уикенд се срещнаха с почетния председател на ДПС Ахмед Доган в сараите му в Отманли. Сред изключените депутати от групата на ДПС са и тримата народни представители на партията, избрани от Втори Многомандатен район - Бургас - Ешереф Ешереф, Севим Али и Фатме Рамадан.

"Изразихме официалната позиция на областното ръководство. Заставаме зад нашите народни представители и чакаме оставките на ръководството на ДПС", каза още Мехмед Хамид.

Преди ден почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезе с писмо, в което призова за оставките на Делян Пеевски - председател на ДПС, Халил Летифов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Станислав Анастасов - заместник-председател на ДПС и член на ЦОБ, Хамид Хамид - заместник-председател на ПГ на ДПС и член на ЦОБ, Ертен Анисова - заместник-председател на ПГ на ДПС, Радослав Ревански - член на ЦОБ.

В отговор на призива на Доган днес бяха изключени 17-те народни представители от групата на ДПС. Така напрактика тя се разпада и втория мандат ще бъде връчен на коалицията "ПП - ДБ".

На въпрос на "Черноморие": "Как изключените бургаски депутати от ДПС ще гласуват евентуален кабинет на ПП - ДБ?", Мехмед Хамид отговори, че на този етап това не се знае.