Един глас не стигна, за да бъде приета докладната записка. Снимки Лина Главинова

Един глас не стигна, за да бъде приета докладната записка. Снимки Лина Главинова

Общинският съвет на Бургас бламира отпускането на над 3 млн. лева за довършване на сградата на Факултета по медицита към университет "Проф д-р Асен Златаров". Един глас не стигна, за да бъде приета докладната записка на прокуриста на "Медицински център III Бургас" ЕООД - д-р Христо Димитров за намаляне на капитала. Така напрактика щеше да бъде решен казуса и с Факултета по медицина.

Сагата започна миналата година. На сесия на местния парламент в края на септември съветниците гласуваха за продажбата на шестетажната сграда на центъра и предоставяне на средствата за довършване на сградата на факултета. Тогава кметът на Бургас Димитър Николов призова съветниците да не отлагат продажбата, защото иначе Общината ще трябва да тегли кредит за довършителните дейности. Докладната записка бе приета с 40 гласа "за", 1 "против" и 2 "въздържал се".

За да бъде финализиран процеса обаче, трябва да бъде намален и капитала на дружеството. Това може да стане само с решение на ОбС Бургас. За да бъде приета докладната, тя трябва да получи подкрепата на квалифицирано мнозинство. Въпреки петте пъти прегласуване на докладната записка, тя не събра нужните гласове - "за" бяха 38 съветници, 0 "против" и 2 "въздържал се". 11 съветници не участваха в гласуването. Голяма част от тях не присъстват и на днешното заседание на местния парламент.

Резултът от гласуването не се понрави на кмета на Общината Димитър Николов. Сега явно ще се търси друг начин за намиране на средства за факултета.

 Продават част от медицински център в Бургас

Галерия