DSC_6272

DSC_6272

Община Бургас открива ново предприятие със социален характер В него ще се изработват сувенири, които ще се продават на щандовете в Летния театър, в културен център "Морско казино" и други места.

Социалното предприятие ще се реализира по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". В него ще работят 12 души - четирима от тях ще са ангажирани с управлението му. За директор на предприятието е избрана Ваня Петрова - досегашен кадър в общината (на снимката).
Социалното предприятие ще се помещава в блок 47 в бургаския комплекс "П.Р.Славейков". То ще работи всеки делничен ден от 8.00 до 17.00 часа. Предстои да бъдат избрани и хората от целевите групи, които ще работят там. Те ще получават месечно възнаграждение. Предприятието ще трябва да се издържа чрез продажбата на изработените сувенири.
Директорът на "Морски знаци" - Ваня Петрова работи като старши експерт в отдел "Култура" в община Бургас. Договорът й изтича до дни. Мястото й ще бъде заето от Даниела Йотова, която ще кординира работата с читалищата в обшината.
Текст Десислава Георгиева