Стефани Кирякова ще бъде посрещната в родния Бургас тази сряда. Снимка Архив Черноморие-бг

Стефани Кирякова ще бъде посрещната в родния Бургас тази сряда. Снимка Архив Черноморие-бг

Община Бургас ще отпечата 500 картички с лика на олимпийската шампионка по художествена гимнастика Стефани Кирякова. Те ще се раздават безплатно и всеки ще може върху картичката да получи автограф лично от бургаското златно момиче. Това ще стане на специална церемония в сряда, 18-ти август, от 17.30 часа на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината. Тогава Стефани Кирякова ще бъде посрещната тържествено от кмета на Бургас Димитър Николов. На специален екран отново ще бъдат завъртяни кадрите от олимпиадата в Токио, където националният отбор от художествена гимнастика, част от който е и Стефани Кирякова, изигра своите съчетания, които им донесоха златения олимпийски медал.

След официалната церемония, на която ще присъства и Ани Бошева - треньорка на Стефани в спортен клуб по художествена гимнастика "Черноморец", откъдето тръгна тя, както и нейните родители, всички присъстващи ще могат да получат автограф от олимпийската медалистка. 

Ани Бошева, треньорката на Стефани Кирякова: Мечтата ми се сбъдна

Преди броени дни бургаският кмет Димитър Николов обяви, че ще предложи на местния парламент да присъди на златната гимнастичка почетно гражданство.