Съветниците гласуваха и приеха проекта за бюджет. Снимки Община Царево

Съветниците гласуваха и приеха проекта за бюджет. Снимки Община Царево

На 31 млн. лв. възлиза бюджетът на Община Царево за 2023 година. Той бе приет на 33-то редовно заседание на Общинския съвет в града.

Съветниците гласуваха докладната записка "Ипълнението на бюджета, отчета на сметките за средствата от Европейския съюз и отчета по общинския дълг  на Община Царево за 2022 г."., наречен от инж. Георги Лапчев ,"Бюджет на Спокойствието'". Кметът с гордост  заяви, че "Бюджетът на спокойствието'" реализира своята политика и това е неговото цифрово изражение. Той благодари за изключителните резултати на целия екип заради факта че бюджет 2022 е преизпълнен. На сесията бе отчетено, че администрацията се е справила брилянтно, преминавайки през най- тежката социално- икономическа и политическа криза през последните години в нашата държава. 

Бюджетът за 2023 година бе определен като "Бюджет на приемствеността".

Вносителят на докладната аргументира и разясни по функции предвижданията в бюджет 2023. Специално внимание получи основния приоритетен обект – Преустройство на незавършена сграда в Медицински Център. Кметът заяви, че с приемането на бюджет 2023, обекта ще бъде реализиран до края на годината и населението на Царево ще може да се радва на достъпна и качествена медицинска грижа.

Галерия