Пътят свързва магистралата с Българово. Снимка Община Бургас

Пътят свързва магистралата с Българово. Снимка Община Бургас

Община Бургас ремонтира път, който осигурява преки връзки между множество населени места. Обновено е трасе с дължина близо 5 километра. Извършено е цялостно фрезоване на стария и полагане на три пласта нов асфалт. Подменени са носещите пластове. Осъществено е профилиране на банкети, почистване на канавки и пътни съоръжения. Остават някои довършителни дейности. Сега се доставя чиста пръст за оформяне на цветарници, в които по-късно ще бъде засадена растителност.

Този общински път свързва първокласния I-6 „София-Бургас“ с автомагистрала „Тракия“ и преминава през град Българово, където живеят над 1500 жители. Той е изграден в началото на 20 век. След това е кърпен и поддържан, но не и основно ремонтиран.

Пътят предоставя основен транспортен достъп за жителите на гр. Българово до близките населени места и общинския център град. Бургас. По него преминава пътникопотокът от и за АМ “Тракия“. Той е основна връзка между Северна и Южна България в оста Русе – Варна – Малко Търново. Всяка година се наблюдава увеличаване на трафика по него, тъй като за пътуващите от София по АМ „Тракия“ в посока Слънчев бряг и обратно, това е най-пряката връзка. По този път преминава и целият товарен превоз, идващ от север през Айтос към пристанището в Бургас. След ремонта са подобрени драстично експлоатационните му характеристики, което го прави по-удобен и безопасен.