Konkurs

Konkurs

Обявиха конкурс за литература и компютърна рисунка

конкурс "Морето, морето, морето…" за литература – поезия и проза и за компютърна рисунка, Варна 2012 г., съобщи Монка Николова, директор на Общински детски комплекс – Варна.

В него могат да участват ученици от цялата страна от І-ви до ХІІ-ти клас от училищата и извънучилищните звена, както и българи в ученическа възраст, живеещи в чужбина. Конкурсът е индивидуален.
Целите в раздел литература е да се провокират творческите търсения на децата и младите хора и да се насочи вниманието им към красотата и духовната сила на българското море.
Всеки участник има право да участва с най-много пет творби, написани на компютър: 5 стихотворения на морска тематика или от 1 до 5 разказа /не повече от 3 страници А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта/ на български език. Конкурсът е явен. Всяка отделна творба се придружава с данни за участника: трите имена, адрес, телефон за връзка и имейл, възраст, клас, училище/извънучилищно звено.
Целите за раздел компютърна рисунка са: развитие на таланта, компютърните умения и въображението на малките художници. Рисунките трябва да са изработени на графична програма по избор с формат на рисунката - А4 /210х297 или 297 х210 мм/, до 2 броя на участник. Да бъдат изпратени по електронната поща като прикачен файл. Да не се вмъкват готови обекти от други програми или картинки. Данни за участниците да бъдат посочени в имейла с прикачените рисунки: трите имена, клас, селище, училище/извънучилищно звено/ и телефон за контакт. Рисунки, които не отговарят на условията по статута не се допускат до журиране.
Класирането ще се извършва в три възрастови групи: от І-ви до ІV -ти клас, от V-ти до VІІ-ми клас, от VІІI-ми до ХІІ-ти клас. Ще бъдат присъдени: Специална награда на Кмета на Варна и първа, втора, трета награда и по две поощрения за всяка възрастова група и раздел.
Не се присъждат грамоти за участие.
Творбите за участие в конкурса се приемат до 31 октомври 2012 г. като прикачен файл на електронния адрес:
За литературни творби: [email protected]
За компютърни рисунки: [email protected]
Тел. за връзка: 052/612107; 
Всеки автор може да участва и в двата раздела.
Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризирането и презентирането на конкурса.
Няма да бъдат журирани творби, които преди обявяването на резултатите от конкурса са публикувани и общодостъпни в интернет или на хартиен носител.
Протоколите от заседанието на журито, както и мястото и началния час на награждаването ще бъдат публикувани в сайта на ОДК www.odk-varna.com До 15.11.2012 г.
Връчването на наградите ще се проведе на 24 ноември 2012 г.
*Забележка: При невъзможност за присъствие на награждаването, участниците трябва да осигурят свой представител. При поискване наградите ще бъдат изпращани за сметка на получателя.

Днес+