Този мъж снимаше шествието на Безсмъртния полк, но до сблъсък с участниците в него не се стигна. Снимки Черноморие-бг

Този мъж снимаше шествието на Безсмъртния полк, но до сблъсък с участниците в него не се стигна. Снимки Черноморие-бг

Шествието на Безсмъртния полк в Бургас не мина без опит за провокация. Млад мъж снимаше руснаците и българите, които вървяха по пешеходната улица "Александровска", развяли руски, български знамена, знамена с герба на Съветския съюз. Мъжът насочи апарата си срещу жените, които бяха на първа линия на шествието и се стигна до словесни престрелки. Наложи се да се намесят полицаите, които охраняваха шестващите. Униформен предупреди мъжа да не се заяжда с хората и шествието продължи към паметника Альоша под звуците на руски военни песни.

И тази година в редиците му бяха Антонина Панкратова и нейният съпруг Анатоли. Те носеха в ръце букети с цветя, които оставиха пред паметника. "Тежко ни е от случващото се в Украйна, но нищо не можем да направим. Това шестве няма нищо общо с това, което става сега там. То е в знак на победата, която слага край на Втората световна война", разказа Антонина. Двамата със съпруга й живеят в Бургас. Имат близки в Украйна. "Братовчедка ми живее в Киев. Засега там е спокойно. Но съм й казала, че може да дойде тук. Има къде да ги настаним. И ги очакваме", сподели Антонина. "Тежко ми е как два славянски народа се унищожават", допълва жената. Тя участва със съпруга си в шествието на Безсмълтния полк, тъй като има загинали близки във войната.

Шествието стигна до паметника Альоша, където бяха поставени венци и цветя в знак на признателност и в памет на загиналите по бойните полета по време на Втората световна война. В церемонията се включи и почетният консул на Руската федерация в Бургас Тонко Фотев.

Шефът на рафинерията: На този етап няма заплаха за работата ни

Галерия