TurnirZ

TurnirZ

Определиха финалистите на детския футболен турнир

проведени квалификации се класират за финалната шестица на 13-ти май, където като гости се очакват спортния министър Свилен Нейков и президента на БФС Борислав Михайлов.

Срещите между бургаските детски градини бяха изключително интригуващи и се проведоха се в спортен комплекс "Славейков". Преди официалното откриване, възпитаниците на продуктивната футболна школа изпълниха разнообразни упражнения по модел на програмата "Грасруутс" на УЕФА за координация, техника, подавания,удари по посока на вратата. По утвърдена традиция преди началния съдийски сигнал, всички деца и родители обединени повече от всякога изслушаха националния химн.TurnirZ1

Регламентът включваше мачове по системата всеки срещу всеки като в първия кръг се изправиха едни срещу други "Изгрев", "Морска звезда" и "Коледарче". За всеобщо съжаление, сред своите приятелчета на игралното поле не бяха дарованията на "Златна рибка" заради наложена карантина в учебното заведения заради случаи на варицела. С две безотвени победи в първата квалификация спечели „Изгрев” с треньори Петър Алексиев и Иван Дончев. Това е градината която триумфира и на Никулденския турнир.

В паузите сборни формации на различни учебни заведения поздравиха присъстващите с богати и пъстри музикални и танцувални изпълнения. За всички участници имаше грамоти, купи и лакомства, а всички победители добиват право да гледат безплатно 5Д кино. Приятна изненада имаше непристанно и за майкте и татковците. Представителите на силния пол се състезаваха наравно с децата си в импровизиран турнир за най-продължително жонглиране с топка. Този от тях който направи най-много краченца си залужи подарък-футболна топка. Представителките на нежния пол пък очароваха за най-много точен мерник по платнище с две мишени като тук наградата бе ЮСБ флашка. Облечени с красива и в различна цветова гама спортна екипировка, възпитаниците на бургаската школа направиха и останалите кръгове незабравими. Тук участваха в групова фаза и пак по системата всеки срещу всеки "Детелина", "Иглика", "Златното ключе" и "Радост". С пълен актив от девет точки, първото място бе "окупирано" от "Радост" с треньор Тодор Топалов. И тук награди имаше за всички които демонстрираха футболните си умения. Вратарят-легенда Дражо Стоянов и родния голмайстор от близкото минало Пламен Крумов наградиха призьорите в останалите два кръга от детския турнир. Те останаха очаровани от показаното на игралното поле и връчиха грамоти, купи и сладки лакомства на участниците.

Турнирът се организира с подкрепата на "Странд Бургас", "Мастерхаус", на бизнесмените Вартерес Чулуян, Янчо Патриков и Георги Манев и други.