Zlatni2

Zlatni2

Още търсят бармани и сервитьори по морето

В община Бургас от 1569 незаети са 1529 места за готвачи, бармани, спасители на плажа, пиколо, охранители, чистачи, сладкари и други. В община Поморие от 476 незаети са 391 места за перачи, готвачи, камериерки, градинари и други. Камериерки и шпакловчици се търсят в община Руен. Работници за сезона се набират и в община Айтос.

"Причината местата да са все още незаети е, че фирмите не са заявили своите изисквания към кандидатите. Но тези места няма да останат свободни. Въпрос на време е да бъдат наети хора. Това е все един и същи перносал, който работи по хотели и заведения през летния сезон", обясни Пенка Кирилова зам.-директор на Регионална служба по заетост - Бургас.

2357 души са постъпили на работа през април, сочат данните на службата по заетост. В края на предходния месец броя на регистрираните безработни в бюрата по труда в областта е 16 094, което представлява 4.23 на сто от всички безработни в страната. Спрямо март се отчита спад от 1799 души. Така областта се нарежда на четвърто място по безработица след София-град, Габрово и Варна.