Доц. Димо Колибаров показва как се прави отпечатък на машината. Снимки Черноморие-бг

Доц. Димо Колибаров показва как се прави отпечатък на машината. Снимки Черноморие-бг

Отец Петър ще извърши водосвет на новите пространства, които се ползват от студентите по специалност "Графика" във филиала на Националната художествена академия в Бургас. Ритуалът ще бъде извършен утре, 18-ти юни в Центъра за съвременно изкуство и библиотека, където се намират залите за обучение и за изложби. Те са предоставени за стопанисване от Община Бургас. Разположени са ниво под партера в новата сграда, където се премести Регионална библиотека "Пейо Яворов".

В момента там се обучават 17 души, които изучават графика във филиала на Академията в морския град. Там има и машина, на която се отпечатват копията на графиките. А това дава възможност на студентите да видят напрактика как тяхнвото изкуство става факт. Те ще могат да надграждат знанията и уменията си и в Графичната база, която Академията получи да стопанисва от Общината.

Уъркшоп и лятна академия дават нов живот на Графичната база

На събитието в Центъра за съвременно изкуство и библиотека са поканени областният управител Мария Нейкова, председателят на ОбС Севдалина Турманова, кметът на Бургас Димитър Николов и други. "Подготвили сме и подарък за кмета Николов от катедра "Графика" - творбата на бивш наш студент Иван Матеев", каза за "Черноморие" в аванс доц. Димо Колибаров - директор на филиала на НХА в Бургас.

Галерия