От БСП настояват проблемът да бъде решен и улицата асфалтирана. Снимки Бургас без цензура

От БСП настояват проблемът да бъде решен и улицата асфалтирана. Снимки Бургас без цензура

От БСП Бургас с жалба до министър, заради неремонтирана улица в комплекс "П. Р. Славейков". Подписи под писмото ще сложат - общинските съветници от БСП - Чанко Мирчев и Станимир Баев, членът на областното ръководство но партията - Николай Тишев и младежкият ръководител на партията Васил Иванов. Повод за реакцията им стана несвършената работа от страна на ВиК, която повече от година и половина не си е довършила ремонта на улицата и тя стои в безобразно състояние.

За проблема сигнализираха и жители на комплекса, които изпратиха отворено писмо зо институциите и медиите.

Жители на бургаски комплекс затварят булевард, заради кратери по улиците

Николай Тишев живее в района на въпросната улица в "П. Р. Славейков". Той е и пряк потърпевш от случващото се там. Ремонтът на водопровода на въпросната улица е част от интегрирания воден цикъл. На улицата няма никаква настилка, дупките са насипани, колкото "да не зеят" и не се знае кога улицата ще бъде асфалтирата.

"Критиките ни са към ВиК, като възложител. Институциите си прехвърлят топките, но проблемът си остава нерешен", заявиха от БСП.

Строително-монтажните дейности са спрени от месец и половина. "Сигналите са вече повече от година. Направихме среща с директора на ЦАУ "Освобождение" Тодор Колев, той е писал стотици писма до ВиК и други институции. Решение няма!", заяви Николай Тишев.

От 2 януари в писмо до Тодор Колев от ВиК признават, че има забавяне на проекта и са спрени СМР-та, като заявават, че уличните настилки ще бъдат поддържани с подходяща фракция. Нищо подобно не се случва. Обещават, че ремонтът ще продължи от началото на тази година, когато трябва да бъдат изградени домовите отклонения и включването им към новите трасета. Едва след това ще се асфалтира улицата. До тогова трябва да се поддържа с подходяща фракция. "Вече сме май, а такъв ремонт няма", заяви Тишев.

"Затова написахме жалба до министъра на регионалното развитие, който е принципал на ВиК - Бургас. Става въпрос за втория по големина комплекс на Бургас и затова си позволихме да напишем жалба до министъра от наше име", каза Станимир Баев.

Галерия