DupkiV2

DupkiV2

От днес започва кърпенето на дупките във Варна

45 269 кв.м е предвидено да бъдат запълнени с топла смес, като в най-тежко състояние са улиците в районите „Приморски”, „Одесос” и „Младост”. За тях са предвидени съответно 650 000 и по 300 000 лв.
В единия квартал ще бъдат запълнени дупките на 130 улици, или 8579 кв.м, 160 улици ще се ремонтират частично във втория, а в „Приморски” - 130, уточниха от пресслужбата на общината. Там ще има и най-много работа, защото става въпрос за 15 190 кв.м. Сред основните пътни артерии, които ще се „заглаждат” по график в центъра на Варна, са бул.”Цар Освободител”, ул.”Македония” и „Братя Миладинови”, бул.”Осми приморски полк”, „Любен Каравелов”, „Раковски”, „Проф.Н. Державин”, бул.”Сливница”., ул.”Д-р Пискюлиев” и мн.др. 
Рекордьори са улиците”Барутен погреб” и „Поп Харитон”, където ще се попълват дупки с квадратури съответно 370 и 250.
Пари са предвидени за всички райони на Варна, като на места ще се подменят и разбити бордюри. Ремонти на уличната мрежа ще има в селата Звездица, Константиново, Тополи, Казашко и Каменар. От общинската администрация съобщиха, че ще използват приятното време през следващите дни, за да си свършат работата изпълнителите. Ремонтно-възстановителните работи ще вървят през светлата част от денонощието. 

Днес+