Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро. Снимки ИАРА

Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро. Снимки ИАРА

Служители на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури извадиха незаконно поставени мрежи в три водоема на територията на Варна. При извършена проверка по брега и във водите на язовир "Цонево" контролните органи на ИАРА от сектор "Рибарство и контрол" - Варна извадиха от работно положение 100 м хрилни мрежи и герими. Предвид текущата забрана и с цел опазване популацията на риба, ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

След обход по вода на Варненското езеро, екип от сектор "Рибарство и контрол" във Варна установи поставени в работно положение хрилни мрежи в района на кораборемонтно пристанище "Делфин", затварящи входа на пристанището. Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро. 

След подаден сигнал на телефон 112 за мрежи, преграждащи коритото на Девненска река, друг екип от сектор "Рибарство и контрол" във Варна веднага се отзова и установи поставени хрилни мрежи, преграждащи устието на реката. Уловът от речен кефал е върнат обратно във водата, а мрежите са извадени.

Галерия