Учениците минаха под арката с надпис Добре дошли. Снимки Авторът

Учениците минаха под арката с надпис Добре дошли. Снимки Авторът

Откриха учебната година и в бургаската Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов", известна още като Електрото. Учениците от VIII до XII и техните преподаватели се събраха в двора на гимназията за официалния старт на учебната 2023/2024 г. Празникът започна с посрещане на знаменната група.

"Уважаеми колеги и гости, скъпи ученици и родители, днес поставяме началото на една нова учебна година. Този ден е много специален, защото оставя траен спомен в сърцето и ума на човек, независимо колко време е изминало. На днешния ден за първи път училищния праг ще прекрачат 157 ученици, които ще се влеят в редиците на многобройните възпитаници на ПГЕЕ "Константин Фотинов". Редом до тях са учениците, с които се разделихме за малко през лятото, както и дванадесетокласниците, за които днес е последен учебен ден!", каза в обръщението си директорът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" Павлина Градишка. И допълни: "Уважаеми родители, благодаря Ви за доверието! За нас вие сте най-важните партньори и съмишленици в моменти на радост и посрещане на предизвикателствата! Винаги сте добре дошли, с радост ще откликнем на всяка ваша инициатива в името на успеха на нашите възпитаници!.

На финала на тържеството Павлина Градишка спази традицията и лисна менчето с вода.

Учениците от VIII до XII класове влязоха в класните стаи заедно със своите класни ръководители. През учебната 2023/2024 година в ПГЕЕ ще се изучават следните специалности - "Компютърна техника и технологии", "Приложно програмиране", "Програмно осигуряване", "Електрически инсталации", "Програмист на роботи" и "Медицинска техника".

Галерия