Така изглеждаше алеята през април тази година. Снимка Архив Черноморие-бг

Така изглеждаше алеята през април тази година. Снимка Архив Черноморие-бг

40 000 лева ще бъдат отпуснати за извършване на проучвателни и проектни дейности за укрепване на свлачищна територия по крайбрежната зона между Солниците и квартал "Сарафово". Това решиха бургаските съветници. С 44 гласа "за", 0 "против" и 0 "въздържал се" те подкрепиха извънредната докладна записка, която бе входирана късно снощи от кмета на Бургас Димитър Николов.

Проблемът със свлачището е от пролетта на тази година, за което "Черноморие" вече писа. От Община Бургас още тогава обезопасиха участъка и изпратиха писма до Областна управа и до министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Велоалеята към Сарафово пропада, държавата нехае трети месец

Алеята е предпочитано място за разходка и свързва по крайбрежието града със Сарафово. В момента се налага спешно терена да бъде укрепен. След разговор между кмета Николов и министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, се стигна до необходимост от нови геоложки проучвания, за да се премине към укрепването му. Средствата за тези проучвания са от капиталовата програма на Община Бургас.