Вили и Ясен Проданови сключиха брак без притеснение от пандемията с COVID - 19. Снимки Иван Кацаров

Вили и Ясен Проданови сключиха брак без притеснение от пандемията с COVID - 19. Снимки Иван Кацаров

Пандемията от COVID - 19 не помрачи сватбата на Ясен и Вили. Двамата избрали да сключат граждански брак на 3-ти май много преди някой да е подозирал, че ще бъдем в извънредно положение зарази разпространението на заразата. "Много държах денят да е неделя и в датата да има цифрата 3", сподели пред "Черноморие" Виолета, която вече носи фамилията Проданова. За да направят и църковна венчака обаче трябвало да изчакат да минат дългите Великденски пости. Младоженката пък, която се интересува и от астрология, искала датата да бъде след ретроградния Меркурий и преди ретроградната Венера. И когато си мислили, че са планирали всичко... в страната бе въведено извънредно положение. То буквално обърнало плановете им с главата на долу.

"В първите дни след 13-ти март, когато масово магазините на работиха, една позната ни отключи, за да може Вили да избере рокля. И от това, което се предлагаше, тя си избра рокля в розово. Така и концепцията на сватбеното ни тържество мина под това мото и този цвят", сподели Ясен. До последно имало забавни моменти около приготовленията за подписването на гражданския брак - като сбъркания надпис на тортата или пристигналите два дни преди церемонията венчани халки, които били поръчани в Турция. Въпреки всички перипетии, сватбеното им тържество ще остави незабравими емоции.

Заради противоепидемичните мерки за сигурност, в зала "Петя Дубарова" на културен център "Морско казино" влезли само младоженците - Ясен и Вили, кумовете - Румен Димов и Десислава Панайотова и фотографът. Всички били с маски с надписи - кум, кума, младоженец, булка, докато траел ритуала. Кумът поръчал забавните маски по интернет - хем да бъдат спазени мерките, хем да има настроение. Близките на младоженците и няколко техни приятели наблюдавали церемонията през прозореца на залата, тъй като е забранено присъствието на гости по време на бракосъчетанията. 

Църковният брак бе сключен в църквата "Свети Никола" в Черноморец. А венчавката извършена от ставрофорен иконом Стилиян Стойков.

"Нямаше проблем да минем през КПП-то, като излизахме от Бургас. Униформените полицаи на смяна бяха жени и те толкова се развълнуваха, като им казахме, че причината да излезем от града е църковния ни брак, че изобщо не се замислиха дали да ни пуснат", разказа Ясен.

Ясен и Вили са заедно от 12 години. Двамата се запознали на 23-ти май 2008 година в Свищов. Зимата на 2018 година Ясен предложи брак по нестандартен начин, а от един ден двамата с Вили вече са и семейство Проданови.

Ясен Проданов е сътрудник в офиса на евродепутата Асим Адемов - член на ЕП от групата на ЕНП/ГЕРБ, а Виолета работи като главен екперт в Агенцията по заетостта.

Екипът на "Черноморие" им пожелава дълги и щастливи години заедно!

Галерия