178 са пътниците, които пристигнаха с полет от Амстердам на летището днес. Снимки Черноморие-бг

178 са пътниците, които пристигнаха с полет от Амстердам на летището днес. Снимки Черноморие-бг

Първите туристи за сезон "Лято 2020" кацнаха днес към 11.15 часа на "Летище Бургас" с полет от Амстердам, Нидерландия. На борда на самолета, който изпълнява чартърен полет, бяха 178 пасажера, сред които и 3 бебета. Туристите слязоха с маски от самолета, където те са задължителни по време на полета. На пистата бяха посрещнати от служители на летището. Всеки пасажер получи торбичка с рекламни материяли на България. 

На летището бяха и министърът на туризма Николина Ангелкова, както и кметът на Община Бургас Димитър Николов.

Туристите от Нидерландия са избрали за своята почивка най-големия чурноморски курорт - Слънчев бряг. С полетът от Амстердам се слага началото на активния туристически и чартърен сезон на бургаския аеропорт. 90% от пасажерите, които ще пристигнат с полети днес и утре ще прекарат своята лятна ваканция в Слънчев бряг. За 27-ми юни са планирани полети от Будапеща, Хановер, Лайпциг, Дюселдорф и Берлин.

Туристическият сезон тази година започва официално на 1-ви юли, заради пандемията с COVID - 19. Хотелите, къщите за гости, местата за настаняване от всякакъв тип започнаха поетапно да отварят от средата на май. По-големите хотели, като тези в Слънчев бряг се подготвиха за туристите, които от днес ще пристигат тук. Част от тях може и да отворят, заради анулирани резервации. Тези, които работят спазват всички противоепидемични мерки, разписани в заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Бургас и морските общини чисти от COVID-19

Галерия