desavarna

desavarna

Педагози от Москва обменят идеи с колеги от Варна

осъществява активно сътрудничество и взаимодействие с "Компания КОнтрАкт" и Начальная школа и детский сад № 1625 в руската столица Москва.

Целта на това сътрудничество е обмяна на опит и добри практики в двете страни. В резултат на партньорството между педагогическите екипи на двете учебни заведения периодично се провеждат тематични скайп-връзки, обмяна на идеи и добри практики. Руските педагози се интересуват от българската образователна система, иновативните подходи в работата с деца и родители и същевременно споделят своя добър опит.

Като следствие от ползотворното сътрудничество през октомври 2012 г., руските партньори проявиха интерес и участваха с доклади в организираната от община Варна конференция с международно участие "Хуманизъм и прагматизъм в образованието на 21 век".

Сътрудничеството продължава с предстоящото гостуване в град Варна и в ЦДГ №38 "Ян Бибиян" на 15 директори на детски градини и училища от Москва. Гостите ще пристигнат на 25-ти септември в 11.00 ч., а деца от детската градина ще ги посрещнат по български обичай. След кратка фолклорна програма руските педагози ще имат възможността да разгледат детската градина и да обменят опит с екипа. Дискусията за управленски практики и по други теми на възпитанието на децата в предучилищна възраст ще продължи от 14.00 часа съвместно с директори на детски градини и училища от Варна.