IMG_9006

IMG_9006

Пенсионерите от Царево почетоха празника си инж.Станислав Добрев поздрави лично възрастните хора, като им пожела да запазят бодрия и силен дух, който имат, и останат все така жизнени и здрави. 

Своето приветствие поднесоха председателят на Общинския съвет Царево Даниел Скулиев, кмета на град Ахтопол инж.Атанас Желязков и секретарят на общината Мария Конярова. По повод празника кметът на общината инж. Георги Лапчев изпрати поздравителен адрес до пенсионерите. "Приемете моите най-искрени и топли поздрави по случай Международния ден на възрастните хора.IMG_8996 Този празник е още един повод да засвидетелстваме уважение, внимание и обич към нашите родители, близки и съграждани. За вашата любов, нежността с която ни обграждате, за грижите за децата ни са нашите синовна благодарност и признателност. Забързани в своето ежедневие и делнични грижи, понякога несправедливо Ви пренебрегваме, но Ви уверявам, че като ваши деца живеем с мъдрите Ви житейски съвети, с топлите Ви грижи и безкрайната Ви отдаденост на семейството. Възхищаваме се от Вашия достоен живот, въпреки трудностите, от желанието да поддържате  традиции и да възпитавате децата ни в истинските семейни  ценности. Бъдете здрави, дълголетни и получавайте много обич и внимание. Бъдете дълго време с нас!" - се казва в поздравителният адрес на кмета на общината. За всички клубове в общината имаше подаръци, а председателят на общинския съвет зарадва възрастните с огромна торта. 
Празникът е учреден с решение на общото събрание на ООН през 1990 г. Неговата цел е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.