Книгата излезе от печат в средата на ноември

Книгата излезе от печат в средата на ноември

Проф. ПетърСтоянович ще представи мемоарите си „Несвършващо време. Спомени“ на 14-ти декември в Бургас. Срещата с колоритния ерудит, журналист, писател, заемал и поста министър на културата, ще се състои от 17,30 ч. в зала „Ахело“ на гранд хотел и СПА "Приморец". Входът е свободен, ще има книги на място, както и опция за автографи.

Любопитната книга излезе от печат на 15 -тиноември тази година. На своите близо 400 страници показва част от битието и спомените на един изключително интересен човек. В типичния си живописен стил, той разказва за историята на рода си, за София в края на миналия век, за Виена, където следва история и защитава докторат по философия. Запознава читателите с прадядо си – революционерът и съединист Иван Стоянович – Аджелето, с родителите си – кинокритикът, журналист и писател Иван Стоянович и актрисата Ани Бакалова. Разказва за „борбата с домашните легенди“, „благините на социализма“ и още много интересни моменти и личности. Историите са подплатени с над 150 интересни снимки, от личния архив на автора, БТА, БНФ и други, някои от които се публикуват за първи път.

"Докато чукне 50, мъжът мисли, че има само един орган. После започват да се обаждат и останалите. Колкото и да младее, човек се връща към спомените. И колкото по-навреме, по-добре, че да не му е нужен езиков памперс. Предпочитам сам да си избера разказа за миналото, отколкото наивно да разчитам на наследниците или да пази Бог, на доброжелатели. Всъщност никой не се интересува от ближния искрено, но от прочетеното поне може да му остане едно приятно изживяване. Благодаря и на толкоз", споделя проф. Петър Стоянович.