Филмът тръгва по кината от 21-ви януари

Филмът тръгва по кината от 21-ви януари

Филмът "Петя на моята Петя" тръгва по кината в цялата страна на 21-ви януари. В Бургас филмът ще има предпремиера на 16-ти януари, неделя, от 17.00 часа, в Културен дом НХК.

"Петя на моята Петя" имаше своята първа прожекция на закриването на "София филм фест на брега" през 2021 година. Филмът тогава бе видян от определен брой зрители, заради ограниченията за броя на публиката на закрито.

"Отне ни 6 години, за да го реализираме. От идеята през 2015 до премиерата", призна процудентът Николай Урумов.

Част от снимките на "Петя на моята Петя" бяха заснети от 16-ти юни до 7-ми юли 2019 година в Бургас. На екрана се виждат емблематични места от града - фара, моста, Морската градина, терасата на Казиното. А действието се развива в най-старото бургаско училище "Св. св. Кирил и Методий". Филмът е посветен на родената в Бургас поетеса Петя Дубарова, но не е биографичен филм за нея. Той трябваше да бъде показан за 40-та годишнина от нейната смърт - 4 декември 2019 година. Но бе отложен за пролетта на 2020 година. След това пандемията попречи за планираната премиера преди повече от година. Въпреки препятствията, той вече имаше своята среща с публиката.

Филмът получи финансова подкрепа в размер на 400 000 лева от Националния филмов център и 165 000 лева от Община Бургас.

Петя на моята Петя с морска премиера 2 години след снимките

Билети за прожекцията на 16-ти януари се продават на касата в Културен дом НХК. Редовната цена е 15 лева. 12 лева струва билетът за учащи и пенсионери.

При изчерпване на билетите за тази прожекция ще бъде своевременно обявена втора, която да се състои по-късно същия ден, обясниха от Община Бургас. Гости на вълнуващата вечер ще бъдат много от членовете на филмовия екип.

Галерия