Петя Евтимова - ръководител на Домино (вляво) участва в заключителната пресконференция

Петя Евтимова - ръководител на Домино (вляво) участва в заключителната пресконференция

Бургаската Професионална гимназия по механоектротехника и електроника успешно приключи дейностите по проекта за дуално обучение. Той се реализира по проект "Домино". Чрез него бе приложен швейцарския модел на обучение в професионалната гимназия. Той дава възможност на учениците от ПГМЕЕ да приложат знанията си от училище в реална работна обстановка. Партньори на гимназията по този проект са няколко водещи бургаски фирми, където учениците работиха.

170 фирми от цялата страна са подкрепили проект "Домино", като 30% от тях са в сферата на машиностроенето и електротехниката.

"Тези момчета пораснаха и показаха мъжество. Надявам се и идващите след тях ученици да продължат пътя, който дванайсетокласниците проправиха. За новата учебна година ще приемаме ученици в две паралелки с дуална форма на обучение", каза директорът на гимназията Роза Желева при отчитане на проекта. На заключителната пресконференция присъства Петя Евтимова - ръководител на "Домино", представители на фирмите - партньори - "Елкабел", "Дамвент", "Компютър маркет", "Спартак", "Пристанище Бургас", EVN. Учениците и техният ръководител Албена Колева презентираха, какво са научили по време на практическите си занятия във фирмите. Учениците разказаха за предизвикателствата, които са имали и за практическите знания, които са усвоили.

ПГМЕЕ - Бургас обявява прием в седем специалности

Галерия