Питат бургазлии кого искат да видят на Никулден Предпочитанията за това кои именити свои съграждани искат да видят отново в морския град могат да бъдат изпращани до края на юли в деловодството на община Бургас, на телефони 056/84 30 16, 907 209, е-мейл: [email protected] и на пощенския адрес на общината – Бургас, улица "Александровска" № 26.

Кампанията "Завръщане в Бургас" е по идея на кмета Димитър Николов и е насочена към успелите в страната и чужбина бургазлии и стартира още през 2007 г. на Никулден, когато незабравимия бургаски поет Иван Ванев, автор на текста на песента "Бургаски вечери", включи празничното осветление на града. Една година по-късно, да сподели празника със своите съграждани, в Бургас пристигна талантливият композитор Тончо Русев.

Инициативата върна в родния й град в края на септември след дългогодишно отсъствие признатата в цял свят оперна прима Райна Кабаиванска, а миналогодишният Никулден събра на една сцена големият български актьор Георги Калоянчев, популярната актриса Мария Статулова, поета Пейо Пантелеев и музикантите от група "Мери бойс бенд".

След приключване на крайния срок получените предложения ще бъдат селектирани и от тях ще бъдат избрани любимите на бургазлии творци, които да бъдат поканени от името на кмета Николов да се върнат и отпразнуват Никулден в родния Бургас.

Община Бургас се надява гражданите да проявят интерес към инициативата и да подават интересни и оригинални идеи, за да има по-голям избор при подбора за участие в тазгодишната кампания.