Vandali

Vandali

Пияни ученици пребиха 19-годишно момче в първите часове на новата година

защото отказал да ги пусне на частното си парти.

Момчето е с обезобразено лице. За щастие опасност за живота му няма. Срещу 3-ма от непълнолетните нападатели е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда.
Пребитият 19-годишен Александър Желев празнувал с приятели новата година.
Около два след полунощ 4-ма младежи започнали да хлопат на входната врата, навярно търсейки място да си допият. Ядосани, че не са ги пуснали на частното парти, пияните ученици повикали свои приятели. Не след дълго те пристигнали с таксита и нахлули във фоайето.
Александър Желев: "Даже не ми остана време да ги попитам какви са, защо идват тука, какво искат. С влизането и започнаха да ме бият. Те бяха 15 човека и столове, чаши чинии, лаптопа там счупен. Много работи там има поражения." Един от приятелите на Сашо успява да се измъкне от мелето и да събуди баща му. Когато слязъл долу, той останал потресен.
Живко Желев - собственик на хотела: "Виждам сина ми проснат безжизнен и една голяма - като глутница кучета 7-8 човека. Единият хванал един стол и млати по масата и блъска наред." Освен Александър леко пострадал е и един от приятелите му. Вандалите се разбягали, едва след като чули полицейските сирени. От пресцентъра на полицията заявиха, че са задържани 9-ма от тях.
Срещу трима е повдигнато обвинение за причиняване на лека телесна повреда.
Пияните ученици ще бъдат регистрирани в Детска педагогическа стая, а родителите им глобени затова, че са оставили без надзор непълнолетните си деца. Бащата на битото момче каза, че се притеснява за сигурността на семейството си, но въпреки това ще заведе дело в съда.

Днес+