Плащат на градинар 450 лв., на готвач - 900 С 200 лева повече е офертата към готвачите, които се набират на борсата. Те трябва да имат поне средно специално образование по специалността. Заплатата за главен готвач е 900 лева.

2100 лева се предлагат за автомонтьор. Заплатата е значително висока предвид стандарта и икономическата криза. За да я вземе обаче кандидата, трябва да отговаря за определени условия - да владее турски език и да има 15 години стаж.

3000 лева е обявената заплата за технически ръководител в бургаската рафинерея. Бройката е само една, а изискванията към желаещите са - висше химическо образование, владеене на руски език и нужен стаж. В Бюрото по труда има обявена позиция и за технически ръководител в областта на енергетиката. Заплатата, която е обещана е 4000 лева. Кандидатите обаче трябва да имат нужното образование, да владеят руски и английски език, да имат 15 години стаж, 8 от които на ръководен пост.

Преди началото на сезона се търси и персонал за хотели - камериерки и пиколо. За тези позиции обаче не е посочена заплата.