Така изглежда картата на страната за днешната събота. Графика НИХМ

Така изглежда картата на страната за днешната събота. Графика НИХМ

Времето днес ще е ветровито със силен и бурен северозападен вятър, с който ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат, преобладаващите максимални ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще преобладава облачно време с валежи от дъжд в Южна и Източна България, а в планинските райони над 600 метра ще вали сняг. Привечер с понижението на температурите дъждът и в Североизточна България ще започне да преминава в сняг.

Над планините ще преобладава облачно време на много места с валежи предимно от сняг. Ще духа силен и бурен север-северозападен вятър и ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 8°.

По Черноморието ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, значителни по южното крайбрежие. Ще е ветровито със силен и бурен вятър, който през нощта срещу неделя по северното Черноморие ще се усилва до ураганен. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 15° по южното. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, през нощта срещу неделя по северното крайбрежие вълнението ще се усили до 5-6 бала.