Студено ще бъде времето в цялата страна с валежи то сняг. Графика НИХМ

Студено ще бъде времето в цялата страна с валежи то сняг. Графика НИХМ

В неделя ще духа силен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува студен въздух. Валежите от запад на изток постепенно ще спират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където все още количествата ще са значителни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще започне да се разкъсва и да намалява. Студено време с максимални температури между 0° и 5°, в София - около минус 1°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

В планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно облачно с валежи от сняг. Ще има виелици и навявания, по значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра около минус 11°.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие и бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно с валежи от сняг и ще има виелици и навявания. По южното крайбрежие валежите ще са по-слаби и ще са от дъжд и сняг. След обяд валежите ще започнат да спират, до вечерта и по северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 4° и 6°. Температурата на морската вода е 10°-13°, но ще се понижи. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.