Пожарът е унищожил до основи къщата на семейството в Средец. Снимки Лина Главинова

Пожарът е унищожил до основи къщата на семейството в Средец. Снимки Лина Главинова

Почина и третото дете, което пострада при пожара в Средец, научи "Черноморие". 11-годишният Коста Ш. е издъхнал в Клиниката по изгаряния във Варна. Лекарите се борят за живота на майка му - 38-годишната А.И и на брат му - 8-годишния Я.И.

Пламъците са унищожили до основи къщата на шестчленното семейство. "Нищо не е останало", показа пред фоторепортер на "Черноморие" съсед. Пожарът лумнал след 22.00 часа на 7-и март, както съобщиха по-рано от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. По това време в къщата било цялото семейство - 34-годишният А.Й. и 38-годишната А.И., които живеят на семейни начела и четирите деца на жената - 6-годишната М.И., 12-годишния М.Ш., 11-годишния К.Ш. и 8-годишния Я.И.

"Пожарнаха закъсня. Ако бяха дошли навреме, сигурно щеше да има повече оцелели", твърдят комшиите.

В пламъците загинали - мъжа и двете деца - 6-годишната М.И. и 12-годишния М.Ш. Майка им - А.И. и двамата й синове - К.Ш. и Я.И. били транспортирани с линейка до болницата в Бургас. Оттук те са откарани в Клиниката по изгаряния във Варна. Тази сутрин там е починал малкият Коста. Състоянието на майка му и на брат му Я.И. са критични.

Такава трагедия в Средец не помнят. Семейството живеело бедно. Препитавало се с парите, които изкарвало. Мъжът и жената работели като общи работници във фирма за дърводобив.

От Община Средец ще помогнат финансово близките, за да погребат починалите.

Галерия