Само за броени минути бяха установени няколко нарушители. Снимки Авторът

Само за броени минути бяха установени няколко нарушители. Снимки Авторът

Полицията погна велосипедистите, които въртят педали необезпокоявани по пешеходните улици на Бургас. Въпреки забраната за движение на велосипеди и електрически тротинетки на пешеходните улици и зони, забранени за тях, никой не спазва правилата. Не ги спират и табелите, които посочват, че тези превозни средства са забранени на местата за пешеходци. Ситуацията става още "по-напечена" през лятото. Велосипедистите и придвижващите се с електрически тротинетки, не само че не спазват забраните, но дори "връхлитат" върху минувачите. И случаите на блъснати или съборени пешеходци не спират.

Преди броени дни омбудсманът Тодор Стамболиев предложи поставянето на пътна маркировка, изобразяваща забрана за движение на велосипедисти на пешеходни зони. Той е входирал предложението до Комисията по безопасност на движението при Община Бургас. Тя може да бъде поставена в началото и на всяко кръстовище или пресичане на посочените улици в Централна градска част.

Омбудсманът иска маркировка, забраняваща колелата на пешеходните зони

Проверките в центъра на Бургас започнаха. Само за броени минути в отрязък от няколко метра в района на Часовника два полицейски екипа "хванаха" двама нарушители, на които съставиха актове.

Галерия