Hlebozavod

Hlebozavod

Помещения на "Хлебозавода" стават млечна кухня

даде официален старт на строително - монтажните работи на сградата, собственост на "Хлебозавода", която се намира в зона А на комплекс "Меден рудник". Той връчи на управителя на фирмата Димитър Георгиев строителното разрешение за започване на ремонтните дейности.

В ремонта и преустройството ще бъдат инвестирани 1 650 000 лева. Средствата са от банков заем, гласуван от Общинския съвет. Те ще бъдат изтеглени и изплащани от дружеството.

"След обновяването на помещенията родителите и възрастните хора ще бъдат спокойни, че ще получават храна, произведена с максимално добро качество, отговаряща на стандартите ISO и НАССР", каза кметът Николов.

В обновената база ще бъдат обособени две самостоятелни кухни с прилежащите за всяка от тях помещения. Те ще приготвят и предоставят храна за детската млечна кухня и домашен социален патронаж. Освен това, ще бъде направена и още една кухня за приготвяне на готова храна и сладкарски изделия, както и магазин за бързо хранене и продажба на храна за домовете.

Детската млечна кухня остава общинско звено и ще продължи да действа самостоятелно. Преместването в новите сгради ще позволи кухнята да се ползва от двойно повече деца – 2400, и ще отговори на изискванията за модерна и функционална база.

Основната кухня ще се оборудва с наличната към момента техника на домашен социален патронаж, като допълнително ще се закупи и ново оборудване.

Ремонтът и обновяването трябва да приключат за 6 месеца.